KAHsports

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šikmé brušné svalstvo, ich dôležitosť a POSILNOVANIE :)

Začína to problémom s bolesťou krízovej oblasti a končí poruchou platničiek. Ako sa tomu vyhnúť? :) viac v článku, aj tréning na brušné svalstvo.
Šikmé brušné svaly: Tieto svaly (latinsky musculus obliquus abdominis) sa delia na vonkajšie a vnútorné. Vonkajšie začínajú pri rebrách a upínajú sa až na bedrovú kosť a vnútorné začínajú na posledných troch rebrách a tiež sa upínajú na bedrovú kosť. Hlavnou úlohou týchto svalov je ukláňanie sa a rotácia. Prečo ich trénovať?: Vypracované brušné svaly nie sú dôležité iba z estetického hľadiska, ale majú aj zdravotný dôvod. Ich posilňovanie totižto zabezpečí správne držanie tela. Ich ochabnutie môže spôsobiť prehnutie panvy a krížovej chrbtice dopredu, pričom trpia platničky, čo sa prejavuje bolesťami chrbta. Ako ich zviditeľniť?: Často sa stáva, že šikmé brušné svaly sú slabšie ako tie priame. Preto je dobré trénovať ich prednostne, pokiaľ ešte máte dostatok sily. Zviditeľnenie je možné dosiahnuť cvičením, ale hlavne správnym a vyváženým stravovaním. Ak sa bude na vašom bruchu stále nachádzať vrstva tuku, tak vám žiadne cvičenie cvikov na brucho nikdy nepomôže. Ako cvičiť šikmé brušné svaly?: Nebojte sa cvičiť tieto svaly, pretože vďaka nim získate pevný pás a aj stabilnejšiu oporu chrbtice. Ak máte sklon k rýchlemu budovaniu svalovej hmoty, dávajte si pozor, aby ste si prehnaným cvičením tejto oblasti pás veľmi nerozšírili. :Najlepšie cviky na šikmé brušné Najlepšou voľbou je pridať vždy do každého cvičenia na brucho 1-2 cviky na šikmé brušné svaly a brucho precvičovať 2-3 razy do týždňa. Čo sa týka sérií, odporúčam vykonávať 3 série po 12 opakovaní, alebo odcvičiť brucho formou tabaty. Tréning na brucho formou tabaty: 1.:obrátené skracovačky. 2.:ruský kolotoč. 3.:skracovačky. 4.:plank na boku. Všetky uvedené cviky cvičte 20 sekúnd, pričom medzi jednotlivými cvikmi si doprajte 10-sekundovú prestávku. Po ukončení jedného kola, vykonajte druhé. ( Zdroj: www.cvicte.sk/nej-clanky/posilnovanie-sikmych-svalov-ako-na-to-preco-ich )

Šport/Fitness/Kalistenika - články, tréningy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014