KAHsports

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cvik za Cvikom - HINDU KLIKY

Hindu Kliky (inak označované aj V-PushUps) https://www.youtube.com/watch?v=nBLy1IGtSJ8 (Skopiruj link , kde je spomenutý cvik)
Zdroj: Muscle&strentgh , Youtube. Hindu kľuky. Dynamický celo-telový pohyb, ktorý buduje silu a flexibilitu na prsiach, ramenách, chrbte, tricepsoch a bedrovom svalstve. Pri Hindu kľukoch je poloha ležmo základná východisková pozícia, dlane sú opreté o zem na šírku ramien (mimo línie pliec, pod líniou pŕs), alebo o niečo širšie. Telo v počiatočnej polohe vytvára písmeno “V”, nohy sa špičkami dotýkajú zeme. Pri spúšťaní tela (pri pokrčení rúk) je potrebné sa nadýchnuť, (telo je stále v pozícii písmena “V”) v dolnej fáze sa telo vystrie, prsia sa jemne dotknú zeme/dlaní, pohyb sa nezastavuje, ale plynule pokračuje do záklonu v polohe ležmo – návrat do východiskovej pozície je bez výdrže, pri návrate do východiskovej pozície vydychujte. Cvik veľmi účinne zaťažuje triceps, prsia, ale aj ramená. Celý pohyb je plynulý, v dolnej a hornej krajnej pozícii je iba minimálna prestávka, cvik sa končí zvládnutím predpísaného počtu opakovaní. Kľuky v stojke. Zabudnite na bench press. Ak chcete zabíjacky tréning na ramená, nie je nič ťažšie ako kľuk v stojke. Východisková pozícia pre kľuky je samotná stojka. Pomaly ohýnajte lakte, až kým sa neoprú o zem. Ak sa vám nedarí udržať rovnováhu samostatne, pomôžte si stenou. Kľuky na jednej ruke. Vyšší level obyčajných kľukov. Urobia z vás alfa samca medzi väzňami. https://www.youtube.com/watch?v=nBLy1IGtSJ8 - Pre viac info v linku ohladom Hindu klikov Video je v AJ jazyku, bez komentara (ukazuje len priebeh cviku) (c) KAHSPORTS 2019

Šport/Fitness/Kalistenika - články, tréningy | stály odkaz

Komentáre

  1. Hindu kliky
    Zdravím, Dalo by sa dohodnúť aj na osobných tréningoch? pridávate zaujímavé články a pokračujte ďalej :)
    Pekný večer Alex
    publikované: 28.02.2019 19:25:06 | autor: Alex (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014