KAHsports

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kalistenika/Street Workout + KONTAKT

Kalistenika (Street Workout) - Cvičenie s vlastnou váhou + KONTAKT
Pravdepodobne sa viacero z Vás s týmto pojmom už stretla a predstavuje si pod týmto typom cvičenia nekonečné množstvo rôznych variácii klikov, plankov či zhybov. Čím je však kalistenika špecifická a osožná pre pohybový aparát? Jedna z výhod cvičení s vlastným telom je, že si vyžadujú svalovú kontrakciu celého tela. Ďalšie špecifikum je, že kým pri cvičení s váhami sa progres v sile rovná zvyšovaniu váhy, pri kalistenike sa buď zvyšuje páka v danom cvičení (napr. zhyb - zhyb na jednej ruke), alebo náročnosť prevedenia (zhyb - zhyb s nohami v prednožení). Neoddeliteľnou súčasťou veľkej časti cvičení s vlastným telom je dostatočný rozsah v kĺboch. Sila a mobilita tak ide v kalistenike „ruka v ruke“. Neveríte? Vyskúšajte a objavte limity Vášho tela. Výborným predpokladom na cvičenie kalisteniky je core tréning a cvičenie s vlastnou váhou. Predsa len, kalistenika nie je pre úplných začiatočníkov je preto vhodné na ňu dôkladne pripraviť svoj pohybový aparát. Drep, kľuk, zhyb, plank. Koľko zvládnete týchto základných gymnastických úkonov? Zistíme to spolu. Na cvičenie s vlastnou váhou vám budú potrebné dve veci. Vlastná váha a osobný tréner, dobré trénovanie. Jedna z možností , ako predchádzať bolesti chrbtice aj v lumbálno-sakrálnej oblasti (krížovej) práve spevnením core, vďaka čomu je Kalistenika jedna z možností, ako si ušetriť chrbát od ďalších komplikácii. Viac info priamo ohľadom tréningov priamo u mňa,alebo v sekcii komentáre(Ktoré čítam :-) ), alebo priamo na Instagrame pod menom: MikojanGurevic29 email: HenrichKaffel@azet.sk

Šport/Fitness/Kalistenika - články, tréningy | stály odkaz

Komentáre

  1. trening
    dobry den, budete robit aj skupinove cvicenia? Ak ano, mal by som zaujem , pripadne o samotny trening. dakujem
    pozdravujem Marcel.
    publikované: 07.03.2019 13:38:39 | autor: Marcel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. TRENING odpoved
    Ahoj, da sa dohodnut na tréningoch, alebo aj prostredníctvom správ, som tu k dispozícii. Pekny den prajem, Henrich - Admin :)
    publikované: 08.03.2019 12:36:57 | autor: henrichkaffel (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014